PROGRAM POKLONIČKOG PUTOVANjA

PO SVETINjAMA RUSIJE I UKRAJINE

23. августа – 8. септембра 2019. године

АУТОБУСОМ – 17 ДАНА – 10 НОЋЕЊА

ПРОГРАМ ПУТОВАЊА:

 1. дан: 23. август, петак: Полазак из Србије у поподневним часовима ка Румунији. На некој од пауза молебан за пут. Наставак пута са успутним паузама ради одмора.
 2. дан: 24. август, субота: Долазак у Украјину у манастир Банчени. Смештај у хотелу. Литургија. Екскурзија по манастиру. Црква манастира Банчени је једна од најлепших цркава на просторима бившег СССР-а. Манастир је познат по прихватилишту за напуштену и болесну децу, о чему је снимљен филм ,,Тврђава”. Ноћење у манастирском хотелу.
 3. дан: 25. август, недеља: У јутарњим часовима наставак пута ка Киjеву, мајци градова руских. Долазак у Киjев. Обилазак Китајевске пустиње, у којој се налазе мошти преподобне Доситеје, подвижнице од које је св. Серафим добио благослов да оде у Саровски манастир, и преподобног Теофила јуродивог (његово житије је била инспирација за снимање филма ,,Острво”). Обилазак Голосејевске пустиње, у којој се налазе мошти преподобног старца Алексеја и преподобне Алипије јуродиве. Смештај и ноћење у манастирском хотелу.
 4. дан: 26: август, понедељак: Рани полазак за руски град Смоленск, који се налази између Литваније и Пољске. Гранични прелаз. Долазак у Смоленск, смештај и ноћење у хотелу.
 5. дан: 27. август, уторак: Литургија у Новодевичком манастиру у Смоленску. Поклоњење чудотворној икони Пресвете Богородице Смоленске. Одлазак у Псковско-Печерски манастир. Ноћење.
 6. дан: 28. август, среда: Литургија у манастиру на празник Успења Пресвете Богородице, којем празнику је манастир и посвећен. Поклоњење чудотворној икони Пресвете Богородице Псковско-Печерске и моштима преп. Корнелија, Васе и старца Симеона. Овај манастир је постао познат јер је добар део књиге ,,Несвети а свети“ везан за овај манастир и његове подвижнике. Најпознатији од њих је старац Јован Крестјанкин. Полазак за Санкт-Петербург. Ноћна вожња са паузама ради одмора.
 7. дан: 29. август, четвртак: Долазак у Петроград, град посвећен св. Апостолу Петру, саграђен од стране руског императора Петра Великог. Смештај у хотелу. Александро-Невска Лавра са моштима св. Александра Невског и гробовима знаменитих људи, манастир св. Јована Кронштатског са његовим моштима, Смоленско гробље са моштима св. Ксеније Петроградске и монументални историјски Исаакијевски сабор јесу светиње планиране за овај дан. Обилазак Казанског сабора, где се налази једна од чудотворних икона Мајке Божије Казанске, мошти св. Апостола Андреја и друге светиње. Обилазак других знаменитости древне руске престонице је факултативан. То су, пре свега, познати музеј Ермитаж и велелепни Храм Спаса на крви, као и пловљење Невом. Могуће је и индивидуално вечерње шетање градом. Ноћење у хотелу.
 8. дан: 30. август, петак: Полазак за Валаам. Пловидба до острва на језеру Ладога. Eкскурзија по Валаамском манастиру. Обилазак скита св. Николаја. У самом манастиру поклоњење моштима оснивача манастира, преподобних Сергија и Германа и преподобног Антипе Новог Валаамског, као и икони Мајке Божије ,,Валаамске”. Пријем и благослов архимандрита Методија (уколико буде био у манастиру). Повратак у Приозерск и полазак за Александро-Свирски манастир. Ноћна вожња са паузама ради одмора.
 9. дан: 31. август, субота: Рани долазак у манастир. Литургија. Поклоњење моштима преподобног Александра Свирског, које се одлукују изузетном очуваношћу. Место где се Света Тројица у виду три анђела јавила преподобном. Полазак за Велики Новгород. Ноћење у хотелу.
 10. дан: 0 септембар, недеља: Полазак за Москву. Долазак, смештај и ноћење у хотелу.
 11. дан: 0 септембар, понедељак: Литургија у Москви. Посета Покровском манастиру, где се налазе мошти св. блажене Матроне Московске. Обилазак велелепног храма Христа Спаса са моштима св. Филарета, митрополита московског. Слободно време на Црвеном тргу, а обилазак цркве св. Василија блаженог, где су његове мошти, факултативан је. Овај храм је симбол руске престонице. У вечерњим часовима полазак за Дивејево. Ноћна вожња са паузама ради одмора.
 12. дан: 0 септембар, уторак: Јутарњи долазак у Дивејево. Литургија. Поклоњење икони Мајке Божије Умиљење, моштима св. Серафима Саровског и светих жена Дивејевских, међу којима су преподобне Александра, Марта, Јелена и блажене Пелагија, Марија и Параскева и исповедница Матрона. Обилазак овог предивног манастира. Погружавање на извору Св. Серафима (овај свети извор лечи многе болести и изгони демоне). Молитвени ход канавком. Ноћење.
 13. дан: 0 септембар, среда: Полазак за манастир Оптина пустиња. Долазак у манастир. Ноћење.
 14. дан: 0 септембар, четвртак: Литургија у Оптини пустињи. Овај манастир је био и остао стециште многих боготражитеља и уметника, међу којима је свакако најпознатији руски књижевник Достојевски. Обилазак манастира и поклоњење моштима свих преподобних стараца и новомученика Оптинских. Погружавање у извору по могућности. Полазак за Кијев. Гранични прелаз са Украјином. Ноћна вожња са паузама ради одмора.
 15. дан: 0 септембар, петак: Литургија у Кијево-Печерској лаври, духовном центру руског православља, чији су оснивачи преподобни Антоније и Теодосије. Екскурзија по комплексу лавре: саборни храм, трапезни храм и остало. Обилазак ближњих и даљњих пештера у којима се налази око 140 нетрулежних моштију преподобних отаца. Посета Ваведењском манастиру и поклоњење чудотворној икони Мајке Божије ,,Погледај на смирење” и моштима преподобних старица Димитре и Олимпијаде. Полазак за Почајев. Смештај и ноћење у манастирском хотелу.
 16. дан: 0 септембар, субота: Почајевска лавра је место многих чудесних исцељења, јер је ту благодат Божија и заступништво Пресвете Богородице и преподобних отаца веома присутна. Акатист Мајци Божијој, целивање њене чудотворне иконе ,,Почајевске”. Литургија. Поклоњење отиску стопе Мајке Божије одакле је потекла света вода и моштима преподобних игумана Јова и Амфилохија. Могућ је улазак у пештеру св. Јова, где се он подвизавао. У лаври се налази добро опремљена трпезарија, где се може повољно јести, као и добро опремљене продавнице. Полазак за Србију. Ноћна вожња са паузама ради одмора.
 17. дан: 0 септембар, недеља: Долазак у Србију у јутарњим часовима. Искрцавање у Новом Саду и Београду. Крај путовања.

ЦЕНА ПУТОВАЊА: 61.700,00 динара

Контакт за тумачење програма путовања 064/4690-634 Стојан
Путовање прати свештенство и монаштво и монахиња Јелисавета из Кијева.
ПУТОВАЊЕ ЈЕ ПОКЛОНИЧКОГ КАРАКТЕРА
(за време поклоничког и молитвеног путовања у аутобусу ће се читати духовне молитве (псалтир, акатисти…) и душекорисне књиге и пуштати филмови духовног садржаја)

ЦЕНА АРАНЖМАНА ОБУХВАТА:

 • Превоз туристичким аутобусом, А/Ц, аудио/видео,
 • 10 ноћења у манастирским конацима,
 • услуге водича,
 • трошкове и организацију пута,
 • брод за острво Валаам,
 • међународно путно осигурање (осигурана сума 30.000 еур).

ЦЕНА АРАНЖМАНА НЕ ОБУХВАТА:

 • храну,
 • индивидуалне трошкове.

Напомена:

 • Манастирски конаци нису категоризовани смештај и квалитет се разликује од манастира до манастира али је свакако смештај надсве пристојан. Собе су 1/3, 1/4 и 1/6 структуре. У већини случајева собе имају сопствено купатило или на две собе једно купатило.
 • У већини манастира постоји манастирска трпезарија где се може повољно обедовати (цена у просеку 2-4 €)
 • У скоро свим местима у којима је предвиђено ноћење постоји могућност резервације хотелског смештаја у 1/1 и 1/2 соба уз доплату. Резервација се ради искључиво на упит.

НАЧИН ПЛАЋАЊА:

 • Аванс 30%  од укупног износа приликом резервације, а остатак 10 дана пред пут, готовински или преко рачуна.
 • Плаћање на рате: аванс 30%  од укупног износа приликом резервације, додатних 20% до поласка, а остатак чековима или административном забраном. Последња рата до 15.10.2019;
 •  Аванс у износу од 50% остатак кредитним картицама банке Интесе на 3 рате.
  Плаћање се врши у динарима.

Путници се приликом резервације опредељују за начин плаћања. Једном започет начин плаћања се не може мењати.

 Ценовник је рађен на бази минимум 45 путника: Ценовник број 1 од  20.04.2019
У случају недовољног броја путника рок за отказ путовања је 5 дана пре почетка путовања.
Молимо путнике да 48 сати пред пут позову агенцију ради потврде места и времена поласка.
Агенција задржава право да реализује превоз уз корекцију цене или у сарадњи са другом агенцијом. Агенција задржава право корекције цена у случају промена на девизном тржишту.
Агенција не сноси одговорност за евентуалне другачије усмене информације о програму путовања.
Организатор задражава право промене редоследа појединих садржаја у програму.
Молимо Вас да се пре закључења уговора о путованју упознате са програмом путовања и Општим условима путовања агенције Сталис тоурс, као и Општим условима међународно путног осигурања – Миленијум осигурање а.д.о.

Посебне напомене су саставни део програма путовања:
Oрганизатор путовања: СТАЛИС ТОУРС ДОО, лиценца ОТП 02/2013, од 29.01.2013.
Организатор поседује прописану полису за осигурање гаранције путовања број 30000005059 Миленијум осигурање АДО Београд.

Уз овај програм важе Општи услови путовања агенције Сталис тоурс, Нови Сад.

ПОСЕБНЕ НАПОМЕНЕ:

Молимо све путнике да се пријстојно обуку и припремљено крену на пут. Жене обавезно морају имати мараме и сукње.

ПРИЛИКОМ ПРИЈАВЕ ЗА ПУТОВАЊЕ ДОСТАВИТИ КОПИЈУ ПАСОША И КОНТАКТ ТЕЛЕФОН.

Уплату резервације након потписивања Уговора о путовању, можете извршити на рачун 160-481551-44, Прималац: Сталис Тоурс доо, Нови Сад, Павла Папа 27, Сврха уплате: Поклоничко путовање, или лично у агенцији Павла Папа 27, Нови Сад.

Редослед седења у аутобусу се одређује компујутерски и није могуће тражити одређена седишта седења.

Заустављање ради успутних одмора предвиђено је на сваких 3,5 до 4 сата вожње на успутним стајалиштима, а у зависности од расположивости капацитета стајалишта и услова на путу.

Моле се путници да воде рачуна о својим путним исправама, новцу и стварима у току трајања аранжмана. Остављање вредних ствари у аутобусу и у хотелским собама није препоручљиво, јер ни превозник нити хотел не одговарају за исте! У случају обијања аутобуса, путник може затражити надокнаду штете само за своје осигуране ствари код овлашћених осигуравајућих кућа. Организатор путовања не може одговарати, нити се организатору путовања пишу приговори, у случају ових непредвиђених околности.

Напомињемо да је путовање групно, и томе је све подређено. Према томе потребно је јасно сагледавање ситуације да температура у возилу не може се индивидуално за свако седиште подешавати, и имајте у виду да оно што је за некога топло, за другог је хладно и сл. Дакле, за групно путовање потребно је пуно разумевање међу путницима и осећај колективизма.

Простор за пртљаг у аутобусу је ограничен и предвиђена количина пртљага по путнику је 1 кофер и 1 комад ручног пртљага.

Упозоравају се путници да због поштовања сатница предвиђених програмом путовања, не постоји могућност задржавања аутобуса на граничном прелазу ради регулисања повраћаја средстава по основу “тах фрее”, па Вас молимо да то имате у виду.

Организатор путовања задржава право промене програма путовања услед непредвиђених објективних околности (нпр. гужва на границама, гужва у саобраћају, затварање неког од локалитета предвиђеног за обилазак…).

Организатор путовања и излета на путовању задржава право измене термина и услова извођења факултативних излета предвиђених програмом, као и редоследа разгледања услед објективних околности. Молимо да узмете у обзир да постоји могућност да услед државних или верских празника на одређеној дестинацији неки од локалитета или тржних центара, продавница, ресторана… не раде.

Дужина трајања слободног времена за индивидуалне активности током програма путовања зависи од објективних околности (нпр. дужине трајања обилазака, термина полазака, времена доласка и даљег распореда у аранжману).

Организатор путовања не може да утиче на размештај по собама, јер то искључиво зависи од рецепције смештајног објекта.

Сва времена у програмима путовања су дата по локалном времену земље у којој се борави.

Потписник уговора о путовању или представници групе путника обавезни су да све путнике упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања и осигурања, као и Општим условима путовања организатора путовања.

Малолетни путници приликом путовања морају имати оверену сагласност родитеља.

Међународно путно здравствено осигурање је обавезно за поједине дестинације. Саветујемо Вас да исто поседујете за сва ваша путовања, јер у супротном сами сносите одговорност за евентуалне последице приликом контроле државе у коју путујете, као и контроле у државама кроз које пролазите.

Организатор путовања није овлашћен и не цени ваљаност путних и других исправа. Путници који нису држављани Србије у обавези су да се сами упознају са визним режимом земље у коју путују. Препоручује се путницима да се о условима уласка у земље ЕУ (потребна новчана средства за боравак, здравствено осигурање, потврде о смештају…) информишу на сајту Делегације ЕУ у Србији њњњ.еуропа.рс или у амбасади или конзулату земље у коју путују и кроз које пролазе. Агенција не сноси одговорност у случају да пограничне власти онемогуће путнику улаз на територију ЕУ.

За све информације дате усменим, телефонским или електронским путем агенција не сноси одговорност. Валидан је само писани програм путовања истакнут у просторијама агенције

Дан пред полазак организатор путовања шаље СМС поруку са свим детаљима поласка. Уколико не добијете поруку ОБАВЕЗНО контактирајте агенцију ради добијања тачних података око поласка на путовање.

Online Upit