01.06. – 14.06.2018

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan 01.06. Petak

Polazak iz Novog Sada u 10h ujutru (Železnička stanica) preko Beograda, Pančeva ka Ukrajini. Poseta srpskom manastiru sv. Georgija, gde se nalazi deo lobanje i veriga sv. Georgija; moleban za put. Nastavak puta sa usputnim pauzama radi odmora.

2. dan 02.06. Subota

Rani dolazak u Ukrajinu u manastir Bančine. Jutarnja liturgijua i smeštaj u manastiru. Ekskurzija po manastiru. Crkva manastira Bančeni je jedna od najlepših crkava na prostorima bivšeg SSSR-a. Odmor u manastiru. U večernjim satima nastavak puta ka Kijevu. Noćna vožnja sa pauzama radi odmora.

 3.dan. 03.06. Nedelja

Rani dolazak u Kijev. Liturgija u Lavri. Obilazak donjih i gornjih peštera u Lavri, u kojima se nalazi 140 netruležnih moštiju. Obilazak Lavre. Poseta Vavedenjskog manastira; poklonjenje čudotvornoj ikoni Majke Božije Priziv na smirenje. Poseta Zverineckom manastiru; obilazak Zverineckih peštera, u kojima se nalazi mirotočive mošti Zverineckih svetih. Poklonjenje čudotvornoj ikoni Majke Božije Brzopomoćnice iz Dohijara. Smeštaj u Golosejevskoj pustinji, poklonjenje prepodobnom Alekseju i prepodobnoj Alipiji. Noćenje u manastiru.

4. dan 04.06. Ponedeljak

U 5.30. nastavak puta za Svetogorsku Lavru. Poseta Izjumske Vaznesenjske crkve, Poklonjenje čudotvornoj ikoni Majke Božije Peščanske. U hramu se nalazi nekoliko mirotočivih ikona. Pogružavanje u izvoru. Dolazak u Svetogorsku Lavru. Smeštaj. Bogosluženje. Noćenje u manastiru.

5. dan 05.06. Utorak

Liturgija. Celodnevna ekskurzija po Lavri. Obilazak peštera u Lavri. Poklonjenje moštima prepodobnih otaca Svetogorskih. Prijem i blagoslov kod episkopa Arsenija, velikog poštovaoca našega Patrijarha Pavla. Odmor. Slobodno vreme za kupovinu u dobro opremljenim i povoljnim prodavnicama. Akatist Majci Božijoj Svetogorskoj, celivanje čudotvorne ikone. Poseta rodnoj kući sv. Jovana Šangajskog i Sanfranciskog. Polazak u Kursku Pustinju. Noćna vožnja sa pauzama radi odmora.

6. dan 06.06. Sreda

Rani dolazak u Kurski manastir. Liturgija. Poklonjenje čudotvornoj ikoni Majke Božije Kurska. Pogružavanje u izvoru gde se javila čudotvorna ikona. Odmor.

Kurska ikona Presvete Bogorodice, zvana „Znamenje“, javila se u Kursku 1295. godine, kada je Batu-kan razorio grad. Čitavo opustošeno mesto obraslo je gustom šumom. Nekakav lovac iz susednog grada Rilska ugleda kraj korena jednog drveta ikonu okrenut licem ka zemlji. Čovek podiže ikonu, i – ispostavi se da je to ikona Presvete Bogorice zvana „Znamenje“. Čim je lovac podiže sa zemlje, na mestu gde je ležala pojavi se izvor. Kada do rilskog kneza Šemjake stiže vest o ikoni, on naredi da je donesu u grad. Narod dočeka ikonu sa velikim slavljem i svečano, ali knez ne htede da učestvuje u dočeku, zbog čega bi kažnjen slepilom. Kada se ipak pokajao i odslužio moleban pred ikonom, vid mu se povrati, i u znak zahvalnosti za iscelenje, on podiže u gradu crkvu Rođenja Presvete Bogorodice, u kojoj postaviše čudotvornu ikonu. Od tada se ova ikona i praznuje na dan kada se javila. Zbog mesta na kome je pronađena, ikona je dobila i naziv Korjenaja. Međutim, više puta je nestajala iz hrama, i uvek su je nalazili kraj korenja onoga istog drveta. Zato je narod ovoga kraja podigao na tom mestu kapelu i ikonu postavio u nju, i ona poče da čini čuda. Pred ovom ikonom otpočinuo je sveti Jovan Šangajski.

15.30 Polazak za Zadonsk. Noćenje u Zadonskom manastiru.

7. dan 07.06. Četvrtak

7.00-10.00 Liturgija u Zadonskom manastiru. Poklonjenje moštima sv. Tihona Zadonskog. 10.00-11.00 slobodno vreme. Pogružavanje u izvoru sv.Tihona Zadonskog (ovaj sveti izvor leči mnoge bolesti, izgoni demone). 12.00 Polazak za Divejevo. Dolazak. Smeštaj. Noćenje u Divejevskom manastiru.

Veliki bogougodnik zemlje Ruske, sv. Tihon Zadonski je veliki u blagodatnim podvizima, veliki u božanskoj mudrosti, veliki u hristočežnjivoj svetosti, veliki kao molitvenik i pastir, sv. Tihon je uvrstio sebe među svete Oce Crkve, te večnobudne oči Crkve, koje vidovito vode putem spasenja sve duše, gladne i žedne Gospoda i NJegove pravde. Zbog mnogih posvedočenih čudesa nad njegovim moštima, ovaj divni bogougodnik proglašen je za svetitelja najpre od naroda, a potom zvanično od Crkve 1861. godine.

8. dan 08.06. Petak

Liturgija u Divejevu. Poklonjenje ikoni Majke Božije Umiljenje, poklonjenje moštima sv. Serafima Sarovskog i svetih žena Divejevskih, mežu kojima je osnivačica manastira, prepodobna Aleksandra. Obilazak manastira. Kanavka. Oko 20.00 polazak za Sergijev Posad. Preko puta pogružavanje na izvoru Sv. Serafima.

9. dan 09.06. Subota

Dolazak v Sergijev Posad, tj. Trojice Sergijevu Lavru. Liturgija. Poklonjenje moštima prepodobnog Sergija Radonježskog, obilazak kelije prepodobnog gde mu se javila Majka Božija sa Apostolima Petrom i Pavlom, i u kojoj se nalazi 800 moštiju (ruka sv. prvomučenika Stefana, Vitlejemskog deteta). Takođe, poklonjenje moštima sv. Nikona Radonježskog, Inokentija Aljaskog, Maksima Grka i drugih. Ekskurzija po manastiru. U manastiru se nalazi nekoliko dobro opremljenih trpezarija, gde se može povoljno obedovati. Oko 15.00 polazak za Moskvu. Dolazak u Moskvu. Poklonjenje moštima sv. Matrone Moskovske. Smeštaj u Sretenjskom manastiru. Noćenje .

10. dan 10.06. Nedelja

Liturgija u hramu Vasilija Blaženog na Crvenom Trgu. Obilazak Kremlja (fakultativno). Obilazak hrama Hrista Spasa. Obilazak Začatjevskogo manastira. Povratak u smeštaj. Noćenje .

11. dan 11.06. Ponedeljak

Liturgija u Sretenjskom manastiru. Obilazak manastira. 12.00 odlazak iz smeštaja. Nastavak puta za Optinu Pustinju. Dolazak u Optinu Pustinju. poklonjenje moštima Optinskih staraca i novomučenika. Obilazak manastira. Pogružavanje u izvoru (ovaj sveti izvor leči mnoge bolesti, izgoni demone). Polazak za Kijev. Noćna vožnja sa pauzama radi odmora.

12. dan 12.06. Utorak

Rani dolazak u Kijevo Pečersku Lavru. Odmor. Rana Liturgija u pešterama. Slobodno vreme za kupovinu u dobro opremljenim i povoljnim prodavnicama. 13.00 polazak za Počajev. Smeštaj. Noćenje u manastiru.

13. dan 13.06. Sreda

Akatist Majci Božijoj, celivanje čudotvorne ikone Počajevske. Liturgija. Poklonjenje Stopi Majke Božije, poklonjenje moštima prepodobnih Jova i Amfilohija. Mogućnost ulaska u pešteru sv. Jova. U Lavri se nalazi dobro opremljena trpezarija, gde se može vrlo povoljno jesti, kao i dobro opremljene prodavnice. Polazak za Srbiju.

14. dan 14.06. Četvrtak

Dolazak u Novi Sad kod Železničke stanice (prekog Beograda i Pančeva) u ranijm jutarnjim časovima. Kraj programa

Lokalni vodič putovanja: monahinja Jelisaveta iz Kijeva

Putovanje prati sveštenstvo i monaštvo.

Kontakt za sve informacije (od 9 do 19 časova): 064 46 90 634

PUTOVANJE JE ISKLJUČIVO POKLONIČKOG KARAKTERA,

U TOM SMISLU PUTNICI POKLONICI MORAJU BITI DUHOVNO PRIPREMLJENI

Cenovnik je rađen na bazi minimum 35 putnika.

Program broj 3 od 07.11.2017. Organizator putovanja Stalis Tours d.o.o., Pavla Papa 27, Novi Sad. Licenca OTP 02/2013 izdao APR registar turizma 29.01.2013
Agencija zadržava pravo otkaza putovanja u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, najkasnije 5 dana pre putovanja.

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TA STALIS TOURS

STALIS TOURS 021/421-257 – 063/506-823

CENA ARANŽMANA 395 €

Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti srednjem kursu UniCredit banke na dan uplate

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Prevoz turističkim autobusom , A/C, audio/video
 • 8 noćenja u manastirskim konacima sa uračunatim taksama
 • međunarodno putno osiguranje
 • usluge vodiča
 • troškove i organizaciju puta

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • individualne troškove

OPIS SMEŠTAJA:

Ukrajina:

Bančine (1 noćenje)

Kijevo – Golosejevska Pustinja (1 noćenje)

Svetogorska Lavra (1 noćenje)

Počajevo (1 noćenje)

Rusija:

Tihon Zadonski (1 noćenja)

Dvijevo (1 noćenje)

Moskva – Sretenjski Manastir (2 noćenja)

– Manastirski konaci nisu kategorizovani i kvalitet se razlikuje od manastira do manastira ali je svakako smeštaj nadsve pristojan. Sobe se 1/3, 1/4 i 1/6 strukture. U većini slučajeva sobe imaju sopstveno kupatilo ili na dve sobe jedno kupatilo.

U većini manastira postoji manastirska trpezarija gde se može povoljno obedovati (cena u proseku 2-4 €)

NAČIN PLAĆANJA:

 • Avans u iznosu od 30%  (u dinarskoj protivvrednosti) prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pred put, gotovinski ili preko računa
 • Plaćanje na rate: 30%  (u dinarskoj protivvrednosti) prilikom rezervacije: čekovima ili administrativnom zabranom: Poslednja rata do 15.07.2018.

NAPOMENA: Putnici se prilikom rezervacije opredeljuju za način plaćanja. Jednom započet način plaćanja se ne može menjati. 

NAPOMENA:

Putnici se prilikom rezervacije opredeljuju za način plaćanja. Jednom započet način plaćanja se ne može menjati. Postoji mogućnost ishrane po manastirskim restoranima (okvirna cena obroka je 2-4 € po osobi po obroku).

POSEBNE NAPOMENE:

Molimo sve putnike da se prijstojno obuku i pripremljeno krenu na put. Žene obavezno moraju imati marame i suknje.

PRILIKOM PRIJAVE ZA PUTOVANJE DOSTAVITI KOPIJU PASOŠA I KONTAKT TELEFON.

Uplatu rezervacije od 30% u dinarskoj protivvrednosti, nakon potpisivanja Ugovora o putovanju, možete izvršiti na račun 170-30016129000-53, Primalac: Stalis Tours doo, Novi Sad, Pavla Papa 27, Svrha uplate: Pokloničko putovanje, ili lično u agenciji Pavla Papa 27, Novi Sad.

 •  Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave.
 •  Zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3,5 do 4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu.
 •  Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u autobusu i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni prevoznik niti hotel ne odgovaraju za iste! U slučaju obijanja autobusa, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori, u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti.
 •  Napominjemo da je putovanje grupno, i tome je sve podređeno. Prema tome potrebno je jasno sagledavanje situacije da su u vozilu, muzika i filmovi koji se puštaju, neutralni po svom sadržaju, temperatura u vozilu ne može se individualno za svako sedište podešavati, i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumevanje među putnicima i osećaj kolektivizma.
 •  Prostor za prtljag u autobusu je ograničen i predviđena količina prtljaga po putniku je 1 kofer i 1 komad ručnog prtljaga.
 •  Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu.
 •  Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
 •  Organizator putovanja i izleta na putovanju zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom, kao i redosleda razgledanja usled objektivnih okolnosti. Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta ili tržnih centara, prodavnica, restorana… ne rade.
 •  Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu)
 •  Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
 •  Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.
 •  Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 •  Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 •  Medjunarodno putno zdravstveno osiguranje je obavezno za pojedine destinacije. Savetujemo Vas da isto posedujete za sva vaša putovanja, jer u suprotnom sami snosite odgovornost za eventualne posledice prilikom kontrole države u koju putujete, kao i kontrole u državama kroz koje prolazite.
 •  Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.  Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
 •  Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
 •  Dan pred polazak organizator putovanja šalje SMS poruku sa svim detaljima polaska. Ukoliko ne dobijete poruku OBAVEZNO kontaktirajte agenciju radi dobijanja tačnih podataka oko polaska na putovanje.

Online Upit