ПОKЛОНИЧКО ПУТОВАЊE
СА БЛАГОСЛОВОМ АРХИМАНДРИТА ДОСИТЕЈА, ИЗ МАНАСТИРА ГРГЕТЕГ

ВАСКРС У СВЕТОЈ ЗЕМЉИ

19. април – 29. април 2019. године
АВИОНОМ – 11 ДАНА – 8 НОЋЕЊА

          Благословен је онај који своје стопе управља ка Господу и који се удостоји да ходи путевима којима је Сам Господ Христос ходио по овој грешној Земљи. Ко то доживи није више онај исти који је био. Јер сва та света места, почев од Светог Гроба Господњег, Свете Голготе, Светог Гроба Пресвете Богородице, Витлејемске цркве и места рођења Христовог, горе Тавора, Маслинске горе, и свих осталих места које је Господ Исус Христос осветио својим светим стопама, на чудесан начин преображавају све оне који их са љубављу и страхом Божијим посећују. И нема онога који је једном био у Светој Земљи, да на пожели да је посети поново. Чак и да умре у њој. Као онај мрав који је пожелео да крене за Јерусалим, па му се остале животиње ругале да он тамо, тако мали, никада неће стићи, нашта им је он премудро одговорио: “Ја знам да је Јерусалим далеко. Али ја хоћу да умрем на путу за Јерусалим.” И његово мало срце је куцало и стремило ка Господу, своме Створитељу.
Зато Вас позивамо да нам се придружите на овом светом путовању, како би и Ви испунили своје срце неисказаном радошћу и милином, која није од овога света. 

А план путовања је следећи:
1.
ДАН: 19. април, петак: Састанак групе на аеродрому ,,Никола Тесла“ у Београду у 18:00 часова. Полетање авиона за Израел преко Истанбула у 20:20 часова. Оброк у авиону.

2. ДАН: 20. април, Лазарева субота: Слетање на аеродром ,,Бен-Гурион“ у Тел-Авиву у 02:10 часова. После пасошке контроле полазак ка Јерусалиму. Долазак у Витанију, место где је живео пријатељ Христов Лазар са сестрама. Обилазак гробнице у којој је четири дана Лазар био сахрањен и места где га је Господ Исус Христос васкрсао из мртвих. Учествовање у Литургији у Витанији. Обилазак манастира Часног Крста, где је по предању расло дрво за Часни Крст, затим манастира св. Симеона Богопримца, где се налази његов гроб, и манастира Ен-Карем, родног места св. Јована Крститеља. Поподне одлазак до Витфаге, одакле почиње свечана литија са палмовим гранама на челу са Патријархом јерусалимским, која иде до Јерусалима. Одлазак у Витлејем. Смештај у хотел. Вечера и ноћење.

3. ДАН: 21. април, Улазак Господњи у Јерусалим: Доручак. Полазак за Галилеју преко Самарије. Обилазак Јаковљевог кладенца где је Господ Исус Христос разговарао са Самарјанком. Поклоњење моштима свештеномученика Филумена. Обилазак места Преображења Господњег на гори Тавору. Обилазак цркве Благовештења у Назарету. Извор Пресвете Богомајке и место где је Арханђел Гаврило саопштио благу вест Марији Дјеви о зачећу Сина Божјег. Назарет је место где је одрастао Господ Исус Христос. Посета манастиру у Кани Галилејског, где је Господ учинио прво чудо (на свадби Симона Кананита претворио је воду у вино). Ручак на обали Галилејског језера (домаћи специјалитет је Петрова риба). Обилазак Горе блаженства и манастира дванаесторице Апостола у Капернауму. Повратак у Витлејем. Вечера и ноћење.

4. ДАН: 22. април, Велики понедељак: Доручак. Одлазак на поклоњење у цркву Христовог рођења. Поклоњење Витлејемској звезди у пећини, икони Мајке Божје Витлејемске и моштима младенаца Витлејемских. Одлазак у Јудејску пустињу. Посета лаври св. Саве Освећеног, најлепшем бисеру јудејске пустиње. Поклоњење моштима преподобног Саве и побијених монаха Саваита. Посета манастиру св. Теодосија Великог, установитељу монашког општежића. У манастиру се налази његов гроб, као и гробови његове мајке, затим мајке св. Саве Освећеног, св. Козме и Дамјана и других. Посета манастиру у Пољу пастира. Повратак у хотел. Вечера и ноћење.

5. ДАН: 23. април, Велики уторак: Доручак. Одлазак у Јерихон – најстарији град на свету. Посета манастиру Карантал где је кушан Господ Исус Христос. Посета манастиру св. Јелисеја, разгледање остатака дрвета на које се попео цариник Закхеј да би видео Господа. Одлазак на Витавару, место Христовог крштења у Јордану. Погружавање у реку Јордан у белим стихарима (у којима се по традицији хаџије сахрањују). Обилазак манастира св. Герасима Јорданског. Повратак у хотел. Вечера и ноћење.

6. ДАН: 24. април, Велика среда: Доручак. Одлазак на Маслинску гору. Посета руском манастиру Вазнесења са највишим звоником, који доминира панорамом Светог Града. Поклоњење месту где је први пут пронађена глава св. Јована Крститеља и месту вазнесења Господњег, где је у камену остао траг Спаситељевог стопала. Обилазак грчког манастира Вазнесења. Посета руском манастиру св. Марије Магдалине у Гетсиманији и поклоњење моштима св. Јелисавете и Варваре. Обилазак цркве Гроба Пресвете Богородице, где се налази и икона Мајке Божје Јерусалимске. Манастир св. архиђакона Стефана, где се налазио његов гроб. Лавља врата, место каменовања св. Стефана. Полазак од Христовог затвора (преторијума) страдалним путем (Via dolorosa) до храма Христовог Васкрсења. Обилазак храма са местима који су везани за Христово страдање. Место проналаска Часног Крста у храму. Место распећа Господњег – Голгота, плоча миропомазања и живоносни гроб Господњи. Обилазак зида плача, остатака Јерусалимског храма, где је живела Пресвета Богомајка. Одлазак на Сионску гору, где се збила Тајна вечера, силазак Св. Духа на Апостоле и где су живели св. Јован Богослов и Пресвета Богородица. Повратак у хотел. Вечера и ноћење.

7. ДАН: 25. април, Велики четвртак: Ланч пакет. Одлазак у Јерусалим. Литургија у цркви св. Јакова, брата Господњег. Причешћивање на дан установљења св. тајне Евхаристије. Присуствовање чину омивања ногу који обавља јерусалимски Патријарх над дванаесторицом епископа. Обилазак неколико знаменитости старог града, према слободном времену. Повратак у хотел. Вечера и ноћење.

8. ДАН: 26. април, Велики петак: Доручак. Одлазак у Јерусалим. Учествовање у литији путем Христових страдања, коју предводи јерусалимски Патријарх носећи велики дрвени крст. Ходочасници такође држе у рукама крстове и ходају молитвено. Успутно задржавање у спомен догађаја који су се дешавали на Велики петак. Литија се завршава на Голготи и самом гробу Христовом. Богослужења Великог петка. Повратак у хотел. Вечера и ноћење.

9. ДАН: 27. април, Велика субота: Доручак или ланч пакет. Рани долазак у храм Христовог васкрсења, где се сваке године дочекује благодатни огањ. Патријарх јерусалимски се моли над Христовим гробом и његове свеће се пале благодатним огњем који патријарх дели верном народу (свако има свежањ од 33 свеће). Повратак у хотел. Вечера и припрема за празник над празницима – светло Христово васкрсење. Ноћење.

10. ДАН: 28. април, Васкрс: Доручак. Учествовање у васкршњој Литургији коју служи јерусалимски Патријарх. Повратак у хотел у раним јутарњим часовима. Одмор. Свечани васкршњи ручак. У поподневним часовима паковање и напуштање хотела. Полазак у правцу Лиде. Поклоњење мироточивом гробу св. великомученика Георгија. Одлазак у Јафу. Посета манастиру св. Апостола Петра, где је гроб св. Тавите и манастиру св. Арханђела Михаила на мору. Полетање са аеродрома ,,Бен-Гурион“ у Тел-Авиву у 21:45 часова преко Истанбула за Београд.

11. ДАН: 29. април, Васкршњи понедељак: Долазак у раним јутарњим часовима на аеродром ,,Никола Тесла“ у Београду. Крај програма. 

ЦЕНА ПУТОВАЊА: 950 €

Контакт за тумачење програма путовања 064/4690-634 Стојан
Путовање прати духовник.

ЦЕНА АРАНЖМАНА ОБУХВАТА:
– авионски превоз,
– аеродромске таксе,
– пртљаг 30кг,
– путно здравствено осигурање,
– превоз аутобусом високе туристичке класе (клима, аудио и видео опрема) на назначеној релацији,
– смештај у хотелима: “Bethlehem” ,“Holy Land” или сличан са 3* у Витлејему, “Oasis Hotel Jericho” са 4* или сличан у Јерихону, – (локална категоризација) на бази полупансиона (вечера, доручак – шведски сто) у двокреветним собама са купатилом
– Васкршњи ручак
– ручак у Галилеји – риба Светог Петра
– комплетне обиласке са улазницама по програму
– такси за Гору Тавор
– жичару за Гору Кушања
– Грамату Јерусалимске патријаршије
– напојнице за локалног водича и возача
– услуге стручног водича из Агенције
– трошкове организације путовања

ЦЕНА АРАНЖМАНА НЕ ОБУХВАТА:
– индивидуалне трошкове.

НАЧИН ПЛАЋАЊА:
– 30% вредности уговореног путовања приликом пријављивања
– до почетка путовања комплетан износ девизног дела (у динарској противвредности)
– Плаћање на рате: аванс у износу од 30% (у динарској противвредности) приликом резервације, додатних 50% до поласка а остатак чековима или административном забраном. Последња рата до 15.06.2019;


НАПОМЕНЕ И ОПШТИ УСЛОВИ

  • Аранжман је прављен на бази 30 уплата
  • Aгенција задржава право да откаже аранжаман најкасније 7 дана пре планираног поласка
  • За путовање важе Општи услови путовања
  • Агенција „Сталис Тоурс“ задржава право, да уколико дође до промена цена на тржишту, измени цену аранжмана за одговарајући износ
  • Молимо све путнике да нам доставе копије пасоша и тачне бројеве мобилних телефона, како бисмо били у могућности да Вас о тачном времену лета одн. састанка путника на аеродрому „Никола Тесла,“ обавестимо и путем СМС-а 24ч пред лет!!! Уколико из било ког разлога нисте добили информацију о тачном времену полетања авиона из Београда, обавезно контактирати агенцију 24 ч пред пут!!! УПОЗОРЕЊЕ: Моле се путници да воде рачуна о својим путним исправама, новцу и стварима у току трајања аранжмана! ВАЖНО: Организатор путовања није овлашћен и не цени ваљаност путних и других исправа. Путници који нису држављани Србије у обавези су да се сами упознају са визним режимом земље у коју путују. Молимо путнике да воде рачуна о важности путних исправа, нарочито дечијих. Препоручује се путницима да се о условима уласка у земље ЕУ (потребна новчана средства за боравак, здравствено осигурање, потврде о смештају …) информишу на сајту Делегације ЕУ у Србији www.europa.rs или у амбасади или конзулату земље у коју путују или кроз које пролазе. За улазак у земље Европске Уније неопходно је да путна испарава важи минимум 6 месеци од завршетка планираног путовања. Агенција не сноси одговорност у случају да пограничне власти онемогуће путнику улаз на територију. Молимо да узмете у обзир да постоји могућност да неки од садржаја хотела не буду у функцији услед објективних околности, као и да услед државних или верских празника на одређеној дестинацији неки од локалитета, или тржних центара, продавница, ресторана,музеја,…… не раде. Ознака категорије хотела у програму је званично утврђена, и важећа на дан закључења уговора између организатора путовања и ино партнера,те евентуалне накнадне промене које организатору путовања нису познате не могу бити релевантне. Поштовани путници, желимо да Вас упозоримо да услед светске економске кризе може доћи до опадања квалитета и сервиса хотелских услуга, на свим дестинацијама, на шта Сталис Тоурс не може имати утицаја .


Организатор путовања Сталис Тоурс д.о.о. Нови Сад, Павла Папа 27.
Тел: 021/421-257, 063/506-823;  е-маил: stalistours@gmail.com
Лиценца ОТП 02/2013 издао АПР регистар туризма 29.01.2013
УЗ ОВАЈ ПРОГРАМ ВАЖЕ ОПШТИ УСЛОВИ ПУТОВАЊА ТА СТАЛИС ТОУРС. 

Online Upit