KRALJICA MAĐARSKIH BANJA

BANJA ĐULA

 

TERMIN: 08.03 – 10.03.2019.

Đula je jedno od najatraktivnijih mesta Mađarske, mesto za odmor, rekreaciju i banjsko lečenje. Udaljena je od Novog Sada oko 250 km. U banjskom kompleksu, punom zelenila, ima 18 bazena (10 zatvorenih), sa termalnom vodom koja je delotvorna za sva koštana obolenja. Temperatura vode je 30-36°C. U terapijskom centru rade lekari specijalisti koji su na raspolaganju pacijentima – vrše pregled i odredjuju terapije. U decembru 2013. g. otvoren je novi deo banje, Aqua Palota, najatraktivniji wellness centar ove vrste u regionu. Bazeni su u blizini zamka koji je sagradjen u prvoj polovini XV veka, u gotskom stilu i jedini je zamak od cigle u Centralnoj i Istočnoj Evropi koji je do danas ostao sačuvan. U okviru zamka se nalazi letnja pozornica sa 450 mesta, kao i muzej sa postavkama u 24 prostorije.

PROGRAM

08.03.2019 – petak

Polazak iz Novog Sada (parking na platou železničke stanice, kod Lokomotive) u 06:00 h. Putovanje prema Mađarskoj. Kratka pauza kod robne kuće Tesco radi promene novca. Nastavak puta za Đulu. Ostavlja se prtljag u hotelu na čuvanje. Zauzimanje soba od 14 h. Slobodno vreme za kupanje. Večera (u hotelu) Noćenje.

09.03.2019 – subota

Doručak (u hotelu),. Kupanje, slobodno vreme ili fakultatitavan obilazak Đule (Tvrđava, Almaši rezidencija 3D postavka, poseta stogodišnjoj poslastičarnici, min za realizaciju 10 pax). Večera (u hotelu). Noćenje.

10.03.2019 – nedelja

Doručak (u hotelu), napuštanje soba. Kupanje ili slobodno vreme. Polazak u 16:00 sati, sa usputnim stajanjem u jednom od tržnih centara. Dolazak u Novi Sad u večernjim satima.

Kraj programa.

CENA ARANŽMANA po osobi: 3.500,00 dinara  +

 

ABBA apartmani po apartmanu 2 noći:

Krilo PALAS

1/2 – 70 €
1/3 – 94 €
1/4 – 114 €
1/5 – 120 €

Krilo BABILON

1/4 125 €

1/4 130 €

Hotel Park 3* po osobi/ 2 noći – polupanison

1/2 soba – 95 eur
doplata za decu 3-13 god. na pomoćnom krevetu – 40 eur (za 2 noći)

********************
Hotel ERKEL
po osobi/ 2 noći

polupansion sa 2 ulaznice u banju

Krilo DIRER  4*

1/2       140 €

Krilo MUNKAČI  3*

1/2  110 €

* doplata za decu od 6-12 god na pomoćnom krevetu – 50 Eur (za 2 noći)

* doplata za decu od 12-14 god na pomoćnom krevetu – 65 Eur  (za 2 noći)

********************

Umanjenje za sopstveni prevoz 2.500,00 dinara

Doplata za 1/1 sobu na upit.

HOTEL ERKEL 4*/3* je renoviran i potpuno obnovljen u proleće 2011. godine. U krilu Munkači 3* sobe su opremljene sa TWC-om, TV-om, telefonom, mini barom. Moguće dodavanje pomoćnog ležaja. Superior sobe sadrže DVD i sef. Sobe u ovom krilu nemaju terase. Sobe u krilu Direr 4*  su opremljene sa TWC-om, LCD televizorom, klimom, mini barom, sobnim sefom i terasom. Hotel Erkel je jedini hotel u Đuli koji je suvim hodnikom povezan sa banjskim kompleksom. Cene sadrže polupansion, švedski sto  za doručak i večeru, ulaznicu u banju (koliko noćenja, toliko ulaznica), bade mantil. www.hotelerkel.hunguesthotels.hu

HOTEL PARK 3* je u mirnom delu grada, pored samog banjskog kompleksa. Od istorijskog centra grada udaljen je na svega par minuta pešačenja.Iako mu je kategorizacija 3* ima odličnu uslugu i naša je topla preporuka. Cena sadrži polupansion, doručak i večera (švedski sto), Wi-Fi, sauna www.parkhotelgyula.hu

APARTMANI ABBA se nalaze u centru Djule, u sporednoj ulici, u mirnom okruženju, na nekih 300 metara od banjskog kompleksa.. Podeljeni su na dva krila – Babilon i Palas krilo. Babilon je novoizgrađeni deo pored Palasa, koji je izgradjen pre nekoliko godina. Cena sadrži  najam apartmana po osobi.  www.abbapartman.hu

Doplata za putnike iz Beograda: 2.000 din. Polazak  sa Buvlje pijace  u 04:30 (min.za polazak iz Bgd 4 pax)

CENA OBUHVATA:

 • Prevoz turističkim autobusom, minibusom ili kombi vozilom A/C, audio,
 • Hotelski smeštaj po opisu (1/2 i 1/2+1 sobama), 2 noćenja,
 • Privatni smeštaj po opisu (1/2, 1/3, 1/4, 1/5 sobama), 2 noćenja, 
 • 2 ulaznice za goste hotela Erkel 3/4* (krilo 4* obuhvata 2 ulaznice u banjski kompleks Castle spa i AquaPalota, a krilo 3* oguhvata 2 ulaznice u banjski kompeks Castle Spa),
 • Organizacione troškove,
 • Usluge vodiča.

CENA NE OBUHVATA: 

 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje (do 18 god – 111 din, odrasli – 151 din, preko 75 godina starosti – 331 din),
 • Boravišnu taksu koja iznosi oko 1,5o evra dnevno po osobi (od 18 do 70 godina) i plaća se na licu mesta, na recepciji hotela,
 • Ulaznice u banju (sem hotela Erkel 2 ulaznice), kao ni ostale nepomenute usluge,
 • Fakultativni izlet 15 EUR – Min 10 pax (Tvrđava, Almaši rezidencija i stogodišnja poslastičarnica). Plaća se predstavniku na licu mesta.

PLAĆANJE: Dinarski deo prilikom rezervacije, devizni deo najkasnije 10 dana pred polazak u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Unicredit banke, na dan uplate. Postoji mogućnost odloženog plaćanja zaključno sa 15.05.2019. uz administrativnu zabranu ili deponovanjem čekova, u maksimalnom iznosu 50% od ukupne cena aranžmana ili do 6 meseci bez kamate sa INTESA mastercard karticom.  Način plaćanja: gotovina, čekovi, preko računa, platnim i kreditnim karticama, administrativnom  zabranom.

NAPOMENA:
Celodnevni ulaz u banju je 2100 Ft (oko 7 eur) penzioneri i studenti, a 2500 Ft (oko 8 eur) odrasli i obuhvata korišćenje svih banjskih sadržaja, sem sauna parka. Ulaznica za Aqua Palotu (vodena palata) je 3400 Ft za penzionere i studente, a za odrasle je 4300 Ft, doplata za saunu je 700 Ft za penzionere i studente, a 1400 Ft za odrasle. Noćni wellness 20-24h: 2200 Ft. Poslepodnevno kupanje od 16 do 19 h: 2000 Ft.
Cene su informativnog karaktera i moguce je odstupanje.

 • Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave.
 • Zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3,5 do 4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu.
 • Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u autobusu i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni prevoznik niti hotel ne odgovaraju za iste! U slučaju obijanja autobusa, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori, u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti.
 • Napominjemo da je putovanje grupno, i tome je sve podređeno. Prema tome potrebno je jasno sagledavanje situacije da su u vozilu, muzika i filmovi koji se puštaju, neutralni po svom sadržaju, temperatura u vozilu ne može se individualno za svako sedište podešavati, i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumevanje među putnicima i osećaj kolektivizma.
 • Prostor za prtljag u autobusu je ograničen i predviđena količina prtljaga po putniku je 1 kofer i 1 komad ručnog prtljaga.
 • Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
 • Organizator putovanja i izleta na putovanju zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom, kao i redosleda razgledanja usled objektivnih okolnosti. Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta ili tržnih centara, prodavnica, restorana… ne rade.
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu)
 • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
 • Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Medjunarodno putno zdravstveno osiguranje je obavezno za pojedine destinacije. Savetujemo Vas da isto posedujete za sva vaša putovanja, jer u suprotnom sami snosite odgovornost za eventualne posledice prilikom kontrole države u koju putujete, kao i kontrole u državama kroz koje prolazite.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.  Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
 • Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
 • Dan pred polazak organizator putovanja šalje SMS poruku sa svim detaljima polaska. Ukoliko ne dobijete poruku OBAVEZNO kontaktirajte agenciju radi dobijanja tačnih podataka oko polaska na putovanje.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora, agencije „Stalis-tours“, Pavla Papa 27,Novi Sad

Licenca OTP 02/2013, izdao APR Registar turizma 29.01.2013.

Online Upit